Ad

6-PACK ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΕΤΙΑ


Οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί δεν έχουν ηλικία, αλλά έξυπνες στρατηγικές για να τους αποκτήσεις. Με τα παρακάτω tips θα μπορέσεις να φτιάξεις σώμα για Χόλιγουντ. Δες το στην πράξη.    

Η Κίνηση-Κλειδί
20-30: Ανέβασε την Τεστοστερόνη σου
Μπορεί τη συγκεκριμένη περίοδο αυτή η ορμόνη να κινείται σε υψηλά επίπεδα, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος. «Βάλε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις με μεγάλα βάρη» σου λέει ο Μιχάλης Κοκκινογούλης, καθηγητής φυσικής αγωγής.

30-45: Στείλε το Λίπος
Πρέπει να προσπαθήσεις ακόμα πιο σκληρά για να καταπολεμήσεις το λίπος, καθώς ο μεταβολικός σου ρυθμός πέφτει κατά 15-35%. Για να τον κρατήσεις σε εγρήγορση, κάνε περισσότερες επαναλήψεις με πολλά κιλά κι αιωρήσεις με kettlebell. 

45+: Πάγωσε τον Πόνο
Μια λύση για τα τραβήγματα και το αίσθημα του καψίματος μετά την προπόνηση εί ναι το Tol Velvet Cryotherapy Power Gel. Είναι ένα ψυκτικό τζελ, το οποίο εξασφαλίζει τη φροντίδα των ευαίσθητων σημείων και προσφέρει άμεση τόνωση.

Η πηγή πρωτεϊνης
20-30: Μπάρα Μτέα την Προπόνηση
Από τα πιο θρεπτικά συστατικά που μπορείς να τρως καθημερινά για να ενισχύσεις την καρδιά, το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σου σύστημα είναι η βρώμη. Δοκίμασε την μπάρα δημητριακών της PURE σε 8 γεύσεις και θα καταλάβεις γιατί θεωρείται κορυφαίο σνακ. 

30-45: Ναι στα Αμινοξέα
Μπορεί το T-bone να μοιάζει με μονόδρομο, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι το φιλέτο γαλοπούλας. Αυτό συμβαίνει, καθώς περιέχει τρυπτοφάνη (ανήκει στην κατηγορία των αμινοξέων), η οποία προστατεύει τα οστά σου από πιθανούς τραυματισμούς κι ενισχύει τη διάθεσή σου, ακόμα κι αν η προαγωγή δεν έρθει ποτέ.  

45+: Τροφές με Λίγες Θερμίδες
Τα περισσότερα ψάρια δεν είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνες όπως το κρέας. Από την άλλη, όμως, έχουν λιγότερα λιπαρά. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά σ’ αυτήν την ηλικία που κάθε θερμίδα μετράει εις βάρος σου. Τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα σε προστατεύουν από τις καρδιακές ασθένειες και το Αλτσχάιμερ, ανανεώνοντας τα λευκά αιμοσφαίριά σου. 

Το μυστικό όπλο
20-30: Μπες στην Κουζίνα
Για τρεις μήνες φτιάξε μόνος σου όλα τα γεύματα. Να θυμάσαι ότι τα λαχανικά διατηρούν περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά αν τα κάνεις στον ατμό, παρά αν τα βάζεις στην κατσαρόλα. Ετσι θα χρησιμοποιείς λιγότερα λιπαρά.   

30-45: Αρμεξε τα Οφέλη
Οπως έδειξε πρόσφατη αυστραλέζικη έρευνα, τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Δοκίμασε να εντάξεις στη δίαιτά σου ένα γιαούρτι, όπως το Total της ΦΑΓΕ, και δες σε λίγες εβδομάδες τη διαφορά στη ζυγαριά.

45+: Στέγνωσε από Λίπος
Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να είσαι σίγουρος ότι σου προσφέρει μόνο οφέλη, τσέκαρε το μπουκάλι καθαρισμού της Ecolife, με φίλτρο ενεργού άνθρακα που συγκρατεί το χλώριο και τους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Το πρόγραμμά σου
20-30: 8-10 Εβδομάδες
Ο συνδυασμός σύνθετων ασκήσεων και υγιεινής διατροφής θα επιφέρει ορατά αποτελέσματα πάνω σου μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Αν αξιοποιήσεις απόλυτα τον γρήγορο μεταβολισμό που έχεις σ’ αυτήν την ηλικία, θα σου είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις τα οφέλη μεγαλώνοντας.   

30-45: 12 Εβδομάδες
Οι δυναμικές ασκήσεις είναι η καλύτερη επιλογή για να μετατρέψεις το λίπος σε αποθήκη ενέργειας.Συνδυάζοντας καλή διατροφή με προπόνηση για 3 μήνες θα μπορείς να βγάζεις τη μπλούζα σου με ευκολία . 

45+: 5 μήνες
Αν άρχισες τώρα να γυμνάζεσαι, μην περιμένεις απότομες αλλαγές, αλλά σταδιακές. Ο βασικός στόχος είναι να τηρήσεις το πρόγραμμα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σου είναι σίγουρο ότι σε περιμένει καλύτερο και πιο γραμμωμένο μέλλον».


http://www.menshealth.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια