Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Plank- Σανίδα: 10 δυναμικές παραλλαγές για ισχυρό κορμό


Δυναμώστε και ενισχύστε την σταθερότητα του κορμού σας με τις πιο αποτελεσματικές παραλλαγές της άσκησης –σανίδα:Σας προτείνουμε τις παρακάτω:

1. Τοποθετείστε τους αγκώνες στο έδαφος σχηματίζοντας γωνία 90ο με τους πήχεις να εφάπτονται στο έδαφος.
Στηρίξτε το σώμα σας στους αγκώνες και στα πέλματα των ποδιών και σχηματίστε μια ευθεία με το σώμα σας όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Μείνετε σε αυτή τη θέση όσο πιο πολύ μπορείτε. Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε με τεντωμένα χέρια.
2. Διατηρείστε την ίδια θέση και τεντώστε το ένα σας χέρι εμπρός. Επαναλάβετε το ίδιο και με το άλλο χέριΑπό τη θέση αυτή κάντε άρση μόνο ποδιούΔοκιμάστε και μια παραλλαγή αυτής της άσκησης κάνοντας παράλληλα και άρση ποδιού-χεριού


3. Τεντώστε τα χέρια σας και έχοντας ευθυγραμμισμένο και σταθερό τον κορμό σας οδηγείστε το πόδι σας λυγισμένο προς το στήθος.

4. Μείνετε και σε αυτή την άσκηση με χέρια τεντωμένα και λυγίστε το πόδι σας οδηγώντας το γόνατο στο πλάι.

5. Με τεντωμένα χέρια και πάλι οδηγείστε το χέρι σας επάνω με ταυτόχρονη στροφή κορμού
6. Στηριχτείτε στο ένα σας χέρι με τον αγκώνα να στηρίζεται στο έδαφος κάθετα από το ύψος του ώμου και τον κορμό σας σε πλήρη ευθυγράμμιση στο πλάι. Οδηγείστε τη λεκάνη σας προς το έδαφος και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε και με τεντωμένο χέρι.


7. Μείνετε στην ίδια θέση με λυγισμένο το χέρι στο έδαφος και κάντε πλαϊνή άρση ποδιού .

Μπορείτε από την ίδια θέση να εκτελέσετε και μια άλλη παραλλαγή αυτής της άσκησης οδηγώντας το πάνω πόδι εμπρός τεντωμένο

Μια ακόμη αρκετά απιτητική παραλλαγή είναι και η παρακάτω άσκηση. Μέινετε στη ίδια θέση και φέρτε το κάτω πόδι λυγισμένο προς το στήθος όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
8. Μείνετε στη πλαϊνή θέση και τεντώστε το ελεύθερο χέρι επάνω. Σταθεροποιείστε τον κορμό σας και οδηγείστε το τεντωμένο χέρι κάτω από τον κορμό κάνοντας παράλληλα στροφή κορμού.


9. Ξαπλώστε ανάσκελα και στηρίξτε τα χέρια σας στο έδαφος. Τεντώστε τα αργά μέχρι να φέρετε το σώμα σας σε απόλυτη ευθεία με τα πόδια σας τεντωμένα. Μείνετε σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε.


10. Από την ίδια θέση κάντε άρση ποδιού εναλλάξ χωρίς να χαλάσετε την ευθεία του σώματός σας.

http://www.fitnesspulse.gr/

Συμβουλές για την υγεία,διατροφή,απώλεια βάρους και την οικοδόμηση των μυών

0 σχόλια: