Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Οι καλύτερες ασκήσεις κοιλιακών με τροχαλία.


Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας με τροχαλίες στο γυμναστήριο και ανανεώστε το πρόγραμμα προπόνησής σας.
Σας παρουσιάζουμε τις πιο αποτελεσματικές:
pulley


-          Ροκανίσματα στη τροχαλία από όρθια θέση:
Περάστε πίσω απ’ το κεφάλι σας τη λαβή που σας εξυπηρετεί (σχοινί ή ίσια λαβή), σταθεροποιείστε τον κορμό σας και κάντε κάμψη μέχρι να αισθανθείτε πλήρη σύσφιξη στους κοιλιακούς σας. Κατά την εκτέλεση της άσκησης δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην σταθεροποίηση της λεκάνης η οποία δεν θα πρέπει να φεύγει προς τα πίσω.


-          Ροκανίσματα από γονατιστή θέση:
Και σε αυτή την άσκηση αφού τοποθετήσετε το σώμα σας σε γονατιστή θέση, ευθυγραμμίστε τον κορμό σας και περάστε τη λαβή πίσω από το κεφάλι  σας.  Εκτελέστε κάμψη κορμού σε όλο το εύρος της κίνησης και επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.
-          Ροκανίσματα με fitball στη τροχαλία:

Τοποθετείστε το σώμα σας επάνω στη μπάλα με τη μέση σας και τη λεκάνη να εφάπτονται  σε αυτή. Τεντώστε τον κορμό σας πίσω και περάστε την λαβή της τροχαλίας πίσω από τον αυχένα. Από αυτή τη θέση εκτελέστε κάμψη κορμού και επιστρέψτε αργά χωρίς να χάσετε την ισορροπία σας.

-          Ροκανίσματα για πλάγιους κοιλιακούς:

Τοποθετείστε το σώμα σας όπως και στα απλά ροκανίσματα από γονατιστή θέση και κάντε κάμψη και περιστροφή κορμού ταυτόχρονα εναλλάξ για κάθε πλευρά.-          Στροφή κορμού για πλάγιους κοιλιακούς:
Αυτή η άσκηση αποτελείτε από πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση με τη λαβή τη τροχαλίας να είναι ψηλά πάνω από το ύψος του κεφαλιού,  στην ίδια σχεδόν ευθεία με το  ύψος των ώμων ή χαμηλά. Σε όλες αυτές τις παραλλαγές σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα έχοντας καλή βάση στήριξης και με τη  λαβή στο πλάι του κορμού. Κάντε στροφή και κρατήστε τη λαβή.  Σταθεροποιώντας τον κορμό σας με τη βοήθεια των χεριών τα όποια είναι τεντωμένα κάντε στροφή και φέρτε την λαβή εμπρός απ΄τον κορμό σας.
Συμβουλές για την υγεία,διατροφή,απώλεια βάρους και την οικοδόμηση των μυών

0 σχόλια: