Ad

6 Συμβουλές για Σωστή Διατροφή μετά το Πάσχα

Σίγουρα οι περισσότεροι τις ημέρες του Πάσχα κατανάλωσαν λίγο παραπάνω φαγητό και ίσως ήδη προβληματίζονται για τα παραπανίσια κιλάκια που τους άφησε το πασχαλινό τραπέζι.
Γενικά είναι αρκετά συνηθισμένο μετά από τις γιορτές κάποιοι να αποκτούν 1 με 2 κιλά παραπάνω, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας αγχώνει. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και λίγη εγκράτεια στην καθημερινότητα και συνέπεια στην άσκηση θα εξαφανίσουν τα κιλά και θα σας φέρουν και πάλι σε φόρμα. Δείτε 6 συμβουλές για να κάνετε μια σωστή διατροφή μετά το Πάσχα και έναν υγιεινό τρόπο σταδιακής επαναφοράς του οργανισμού σε ιδανικό βάρος και ιδανική φυσική κατάσταση.

1. Πείτε όχι στην αφαγία, στις εξαντλητικές δίαιτες ή στις μαγικές δίαιτες express, διότι αποδυναμώνουν τον οργανισμό και προκαλούν μείωση του βασικού μεταβολισμού δηλαδή των καύσεων.
2, Θυμηθείτε πως ο "χρυσός" ρυθμός απώλειας  βάρους είναι  της τάξεως του 0,5- 1 κιλό ανά εβδομάδα και όχι παραπάνω.
3. Τιμήστε την μεσογειακή διατροφή η οποία αποτελεί σοφή διαιτητική επιλογή ειδικότερα μετά τις ημέρες του Πάσχα. Προσπαθείστε να καταναλώνετε συχνά μέσα στην εβδομάδα όσπρια, λαδερά και ψάρια (κυρίως λιπαρά) έναντι του κόκκινου κρέατος, αλλά και  ημιάπαχα γαλακτοκομικά ώστε να μειωθεί η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.
4. Προσπαθήστε να ελέγχετε τις ημερήσειες θερμίδες που καταναλώνετε και να μην ξεπερνάτε τις 1200-1600 θερμίδες ημερησίως
5. Φυσικά πρέπει να γυμναστείτε, αλλά αν δεν κάνετε ήδη γυμναστική, μην ξεκινήσετε κάποια ιδιαίτερα επίπονη εξάσκηση, Προσπαθείστε να υιοθετήσετε μια μέτρια φυσική δραστηριότητα (όπως αερόβια γυμναστική ή απλό περπάτημα με σταθερό βηματισμό) διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας και συχνότητας 5-6 φορές την εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μέρα.
6. Ενυδατωθείτε! Η επαρκής ενυδάτωση είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας για απώλεια ή διατήρηση βάρους. Ένας  καλά ενυδατωμενος οργανισμός είναι πιο ικανός να κάψει το περιττό λίπος και ν’απομακρύνει τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Κύρια πηγή  ενύδατωσης αποτελεί το νερό καθώς και φρέσκοι χυμοί, τα φρούτα,  το τσάι, ο καφές και το γάλα (χωρίς ζ'αχαρη) και οι σούπες.Μην λησμονείτε την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτοχημικές ουσίες.

http://mag.sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια