Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

6Pack με πόδια

Το Σχέδιο Δράσης
Τι Είναι: Τέσσερις προπονήσεις τρεξίματος, που μπορείς να τις προσαρμόσεις στον τρόπο ζωής σου.
Γιατί: Για να χάσεις ένα κιλό λίπους, πρέπει να κάψεις 3.500 περισσότερες θερμίδες απ’ όσες τρως. Το τρέξιμο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποβάλεις την επιπλέον ενέργεια και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τι θα Κάνεις: Ακολούθησε 2 ή 3 από τα παρακάτω προγράμματα κάθε εβδομάδα, κάνοντας τουλάχιστον μία ημέρα διάλειμμα ανάμεσα στο καθένα.


Αύξησε το Ρυθμό
Σου ταιριάζει αν προτιμάς το γυμναστήριο
Η Επιστήμη: Αν θέλεις να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση γρήγορα, πρέπει να διατηρήσεις το ρυθμό σου ακριβώς κάτω από το κατώφλι του γαλακτικού οξέος. Ερευνα στο Journal of Sports Science and Medicine διαπίστωσε ότι αγύμναστοι άντρες που έτρεχαν με ένταση ακριβώς κάτω από το κατώφλι του γαλακτικού οξέος τους έκαψαν δύο φορές περισσότερο λίπος από γυμνασμένους αθλητές. Για να βρεις το κατώφλι του γαλακτικού οξέος σου, τρέξε με αργό ρυθμό κι ανέβαζε την ταχύτητά σου κάθε 2 λεπτά. Σταμάτα όταν φτάσεις στα 7/10 της μέγιστης προσπάθειάς σου, νιώσεις έντονο κάψιμο στους μυς σου και έχεις λαχανιάσει. Η ταχύτητα που έχεις εκείνη τη στιγμή είναι το κατώφλι του γαλακτικού οξέος. Τρέξε λίγο πιο αργά από αυτό.
Η Προπόνηση: Τρέξε 3 σετ των 15 λεπτών σε αυτόν το ρυθμό με 2 λεπτά παύση ανάμεσα σε κάθε σετ.
Κάνε ένα Διάλειμμα
Σου ταιριάζει αν έχεις αρκετο χρόνο
Η Επιστήμη: «Λιγότερος πόνος, περισσότερο κέρδος» θα μπορούσε να είναι το νέο μότο, που θα σε κρατήσει αδύνατο. Μία έρευνα στο περιοδικό Journal of Applied Physiology διαπίστωσε ότι οι άντρες που έκαναν 60 λεπτά αερόβιας προπόνησης με 20 λεπτά διάλειμμα ενδιάμεσα έκαψαν περισσότερο λίπος απ’ όσο εκείνοι που ασκούνταν για μία ώρα χωρίς διάλειμμα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάνοντας διάλειμμα στο πρώτο μέρος της προπόνησης μεταφέρεις το λίπος στην κυκλοφορία του αίματος και στο δεύτερο το καις.
Η Προπόνηση: Τρέξε για 30 λεπτά σε χαλαρό ρυθμό, κάνε εκτάσεις του άνω κορμού για 20 λεπτά και στη συνέχεια τρέξε άλλα 30 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να τρέξεις 30 λεπτά το πρωί πριν πας στη δουλειά κι άλλα 30 μετά τη δουλειά.
Σπάσε τη Ρουτίνα
Σου ταιριάζει αν βαριέσαι το τρέξιμο
Η Επιστήμη: Το τρέξιμο για μερικούς ανθρώπους είναι τόσο βαρετό όσο η πρώτη ώρα Αρχαίων στο σχολείο για ένα μαθητή. Μία μελέτη του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ του Καναδά διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν καρδιαγγειακή άσκηση για 45 λεπτά έκαψαν λιγότερο λίπος από εκείνους που έκαναν διαλειμματική προπόνηση για 25 λεπτά. Εάν 45 λεπτά τρέξιμο σου φαίνονται πολύ βαρετά, τότε ακολούθησε το παρακάτω πρόγραμμα.
Η Προπόνηση: Κάνε προθέρμανση με 3 λεπτά αργό τρέξιμο για να προετοιμάσεις τους μυς σου. Τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα. Επανάλαβέ το 8 φορές. Στη συνέχεια, τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς για 60 δευτερόλεπτα και μετά ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα. Επανάλαβέ το 5 φορές.
Κάψ’ τα Αργότερα
Σου ταιριάζει αν σου αρέσει ο διάδρομος
Η Επιστήμη: Μπορείς να ξεφορτωθείς περισσότερο λίπος συνεχίζοντας να καις θερμίδες, αφού έχεις ολοκληρώσει την προπόνησή σου. Μία μελέτη στο Journal of American College of Nutrition αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που έκαναν διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης έκαιγαν περισσότερες θερμίδες όταν ξεκουράζονταν από τους ανθρώπους που έκαναν προπόνηση σε χαμηλότερη ένταση. Χρησιμοποίησε το παρακάτω πρόγραμμα, για να συνεχίσεις να χάνεις βάρος ενώ βλέπεις μπάλα.
Η Προπόνηση: Κάνε 6 σετ των 400 μέτρων με ρυθμό που αγγίζει τα 8/10 της μέγιστης αντοχής σου. Κάνε χαλαρό τζόγκινγκ για 2 λεπτά. Κάνε 8 σετ των 200 μέτρων με ρυθμό που αγγίζει τα 8/10 της αντοχής σου. Κάνε χαλαρό τζόγκινγκ για 2 λεπτά. Κάνε 2 σετ των 800 μέτρων με ρυθμό που αγγίζει τα 8/10 της αντοχής σου. Κάνε χαλαρό τζόγκινγκ για 4 λεπτά

Συμβουλές για την υγεία,διατροφή,απώλεια βάρους και την οικοδόμηση των μυών

0 σχόλια: