Ad

Κυτταρίτιδα: άλυτο μυστήριο ή μήπως όχι;


tips προς την επιτυχία …
* Δώστε έμφαση στην επαρκή ενυδάτωσή σας, και στοχεύστε στην κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών την ημέρα από όλες τις πηγές, επιλέγοντας κυρίως νερό αλλά και ροφήματα που το περιέχουν όπως φυσικοί χυμοί φρούτων, γάλα, καφές, αναψυκτικά. Σχετικά με τα αναψυκτικά, μην τα φοβάστε, αφού δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η καφεΐνη ή κάποιο άλλο συστατικό τους προκαλεί κυτταρίτιδα. Μπορείτε απλά να προτιμήσετε τα light.
* Αλατίστε με μέτρο και αποφύγετε τα παστά, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα αλλαντικά που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε νάτριο. Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων κι επιλέξτε τρόφιμα με λιγότερο αλάτι ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε σταδιακά το αλάτι με μυρωδικά στο μαγείρεμα.
* Στοχεύστε στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και αποφύγετε τη διαρκή αυξομείωσή του. Να θυμάστε ότι κάθε αυξομείωση βάρους (γνωστό και ως φαινόμενο γιο-γιο) επιτείνει την τοπική εναποθήκευση λίπους, δηλαδή μπορεί να χάνουμε λίπος από όλες τις λιποαποθήκες του σώματος μας, αλλά όταν το επαναπροσλαμβάνουμε αυτό συμβαίνει κυρίως στα σημεία που έχουμε την τάση, δηλαδή μηρούς και γοφούς.
* Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Βρείτε κάποια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί όπως το γυμναστήριο, ο χορός, το ποδήλατο ή ακόμα και η ενασχόληση με την κηπουρική ή η βόλτα του σκύλου, και καθιερώστε τες σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Με αφορμή το καλοκαίρι εκμεταλλευτείτε την θάλασσα και κολυμπήστε για πολλές ώρες.
* Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, επιλέγοντας τρόφιμα και δημητριακά ολικής αλέσεως και αυξάνοντας την κατανάλωση οσπρίων στο εβδομαδιαίο σας μενού.
* Περιορίστε την πρόσληψη τροφών που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (πλήρη γαλακτοκομικά, τηγανητά, βούτυρο) και trans λιπαρά (κρουασάν, σφολιάτες, πατατάκια).
* Αν πρέπει να «αποχαιρετήσετε» κάτι οριστικά, αυτά είναι το άγχος, το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

http://www.vita.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια