Ad

Ωφέλιμα όσπρια.


Πρώτα απ’ όλα, εντάσσοντας τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων στο καθημερινό μενού σου, κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον οργανισμό σου. Τα φασόλια είναι, ως γνωστόν, ιδιαίτερα θρεπτικά, καθώς είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και βοηθούν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Παρόλα αυτά, τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση. Ενα φλιτζάνι ρεβιθιών σε κονσέρβα σου προσφέρει 18 γρ. πρωτεΐνη και μαζί όλα τα είδη αμινοξέων που προωθούν τη μυϊκή ανάπτυξη» σημειώνει η Rebecca Scritchfield, διαιτολόγος.
Με άλλα λόγια, η συχνή κατανάλωση ρεβιθιών θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην καθημερινή προπόνηση. Δεν σου φτάνει; Τσέκαρε κι αυτό: μια ομάδα ερευνητών από τον Καναδά βρήκε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ρεβίθια τακτικά έχουν πιο υγιή επίπεδα χοληστερόλης σε σχέση με όσους δεν τα πρότιμουν αρκετά συχνά. Αυτό οφείλεται στην υψηλή δόση διαλυτών φυτικών ινών που περιέχουν, οι οποίες απορροφούν το νερό και σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα στο έντερό σου, που εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης. Επίσης, αυτές οι φυτικές ίνες ενεργοποιούν τα προβιοτικά των εντέρων, τα οποία είναι υγιή βακτήρια και βοηθούν στη χώνευση, προστατεύουν το παχύ έντερο κι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημά σου.
Επομένως, δοκίμασε να ρίχνεις λίγα ρεβίθια στη σαλάτα σου ή να φτιάχνεις χούμους για ντιπ, ώστε να κάνεις τα λαχανικά σου (καρότο και σέλινο) ακόμα πιο υγιεινά. Μην ανησυχείς για το αίσθημα του πρηξίματος (και τη δυσοσμία που συνήθως ακολουθεί). Μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνας βρήκε ότι, παρόλο που τα ρεβίθια αρχικά σου φέρνουν αέρια, αυτά τα φαινόμενα περιορίζονται λίγες εβδομάδες αφότου τα καθιερώσεις στη διατροφή σου.
http://www.menshealth.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια