Ad

Μύθοι Κρεατίνης.

                                     
                                               Άρθρο Personal Trainer-Ουστάς Χρήστος
                           Επόμενο Άρθρο:Τι είναι η κρεατίνη και ποια η κατάλληλη πρόσληψη 

Μύθος 1: Η κρεατίνη είναι κακή για τα νεφρά


Πραγματικότητα: Η θεωρία αυτή είναι μάλλον αβάσιμη και πιθανόν εκτείνεται από την ιδέα ότι τα νεφρά "καταστρέφονται" όταν αυξάνονται τα επίπεδα κρεατινίνης στο αίμα (ένα υποπροϊόν του συστήματος φωσφοκρεατίνης). Ωστόσο, υπάρχει μικρή κλινική εγκυρότητα σχετικά με αυτή τη θεωρία.


Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδωσε σε ομάδα ατόμων μια μεγάλη δόση 20γρ. μονοϋδρικής κρεατίνης για μία εβδομάδα χωρίς να βρει σημαντικές μεταβολές στη νεφρική δραστηριότητα. Εκτός κι εάν έχετε προϋπάρχουσα νεφρική δυσλειτουργία δεν υπάρχει λόγος να πιστεύετε ότι τα συμπληρώματα κρεατίνης θα βλάψουν τα νεφρά σας.



Μύθος 2: Η κρεατίνη θα ανακόψει την ανάπτυξη στους έφηβους


Πραγματικότητα: Αυτό είναι μία άλλη μάλλον γελοία θεωρία, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την ιδέα ότι η κρεατίνη είναι ένα στεροειδές. Η κρεατίνη είναι ένα βιολογικό μόριο παρόν σε όλους τους ανθρώπους και βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφίμων, και είναι εξίσου ασφαλές για τους εφήβους όσο και για οποιονδήποτε άλλο.



Μύθος 3: Η κρεατίνη χρειάζεται φόρτωση κατά την έναρξη της χρήσης


Πραγματικότητα: Δεν είναι μια αναγκαιότητα, απλά ένας τρόπος για να επισπεύσετε τη διαδικασία του κορεσμού των αποθεμάτων κρεατίνης σας. Οι περισσότερες εταιρείες ισχυρίζονται ότι το πρωτόκολλο εμπρόσθιας φόρτωσης είναι απαραίτητο για να κορυφωθούν τα επίπεδα κρεατίνης, αλλά ακόμη και μια κανονική δόση κρεατίνης για μερικές εβδομάδες θα αρκέσει μια χαρά. Επιπλέον, θεωρήστε το γεγονός ότι πολλές εταιρείες δημοσιεύουν τέτοιους εξωπραγματικούς ισχυρισμούς στις ετικέτες τους για να σας κάνουν να χρησιμοποιήσετε το προϊόν πιο γρήγορα και επομένως  να το επαναγοράσετε.



Μύθος 4: Η κρεατίνη θα πρέπει να λαμβάνεται σε «κύκλους»


Πραγματικότητα: Υπάρχουν μερικά συμπληρώματα, ιδιαίτερα τα συμπληρώματα χωρίς συνταγογραφία γιατρού, που θα σας ωφελήσουν από τη χρήση ενός κύκλου. Η κρεατίνη, ωστόσο, δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα, η κρεατίνη πρέπει να λαμβάνεται μάλλον σταθερά, δεδομένου ότι ασκεί τα περισσότερα από τα οφέλη της εφόσον έχει δημιουργηθεί το σημείο κορεσμού.



Μύθος 5: Η κρεατίνη είναι ένα στεροειδές


Πραγματικότητα: Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό είναι ένας  βλακώδης ισχυρισμός. Με απλά λόγια, η κρεατίνη δεν είναι καν κοντά στο να είναι χημικά συσχετιζόμενη με στεροειδή μόρια. Η κρεατίνη είναι ένα αμινοξύ, έτσι αυτή η θεωρία θα ήταν ανάλογη με την ιδέα ότι η πρωτεΐνη είναι γεμάτη από στεροειδή.



Μύθος 6: Η κρεατίνη δεν πρέπει να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα δεδομένου ότι υπάρχει σε ορισμένα τρόφιμα


Πραγματικότητα: Παρά το γεγονός ότι η κρεατίνη βρίσκεται πράγματι σε ορισμένα τρόφιμα (κυρίως στο μοσχάρι), το ποσό αυτών των τροφίμων που θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση για να επιτευχθούν τα οφέλη της συνιστώμενης δόσης ενός συμπληρώματος κρεατίνης θα ήταν υπερβολικά μεγάλο.



Μύθος 7: Η (μονοϋδρική) κρεατίνη πρέπει να λαμβάνεται με μια μεγάλη δόση ζάχαρης για επαρκή απορρόφηση


Πραγματικότητα: Η κρεατίνη απορροφάται αρκετά αποτελεσματικά από μόνη της και για να πετύχετε πολλά «επιπλέον» οφέλη θα πρέπει να πάρετε μια αρκετά μεγάλη δόση (> 100γρ.) απλών υδατανθράκων, δεδομένου ότι η αυξημένη ταχύτητα πρόσληψης της κρεατίνης διαμεσολαβείται από την ινσουλίνη (αλλά μόνο σε υψηλά επίπεδα στο πλάσμα). Είναι απλά πιο πρακτικό να αποφευχθεί η ανάγκη για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης με την πρόσληψη της κρεατίνης σας.



Μύθος 8: Η μονοϋδρική κρεατίνη είναι λιγότερο βιο-διαθέσιμη (απορροφίσιμη), στη συνέχεια η κρεατίνη αιθυλεστέρα και η κρε-αλκανίνη

Πραγματικότητα: Αρκετά ειρωνικά, η κρεατίνη αιθυλεστέρα και η κρε-αλκανίνη μπορούν στην πραγματικότητα να είναι ακόμη λιγότερο απορροφήσιμες από τη βασική μονοϋδρική κρεατίνη. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε όλα τα συμπληρώματα κρεατίνης, η μονοένυδρη μορφή είναι η πιο μελετημένη και δοκιμασμένη μορφή κρεατίνης για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Μύθος 9: Η καφεΐνη αλληλεπιδρά με την απορρόφηση της κρεατίνης, δεδομένου ότι είναι ένα διουρητικό
Πραγματικότητα: Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της απορρόφησης της κρεατίνης, απλά χρειάζεται να είστε πιο συνετοί στο να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Να θυμάστε ότι η κρεατίνη είναι αναβολική στο ότι αντλεί νερό στους μύες, έτσι διατηρώντας μία καλή πρόσληψη υγρών είναι σημαντικό κατά τη λήψη κρεατίνη

https://gym-power-fitness.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια