Ad

Crossover στην τροχαλία - H άσκηση που θα χωρίσει και θα σκάψει το στήθος σας


Ένα χωρισμένο στη μέση στήθος είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο σώμα ενός άνδρα. Οι χωρισμένοι θωρακικοί είναι σύμβολο δύναμης, αρρενωπότητας αλλά και απόδειξη ότι αυτός ο άνθρωπος γυμνάζεται πραγματικά.

Πως θα χωρίσουμε το στήθος μας γρήγορα και αποτελεσματικά;

Σίγουρα οι βασικές ασκήσεις όπως οι πιέσεις στον επικλινή πάγκο αλλά και όλες οι παραλλαγές των πιέσεων ή εκτάσεων με αλτήρες θα προσδώσουν τον απαραίτητο όγκο και βάθος στους θωρακικούς.

Όμως η άσκηση που θα διαχωρίσει το στήθος, θα εμφανίσει την κάθετη γραμμή ανάμεσα στους δύο θωρακικούς αλλά και τις παράλληλες γραμμές σε όλο το πλάτος τους είναι το cross over.

Είναι από τις λίγες old school, παραδοσιακές ασκήσεις σε τροχαλία και για άλλη μια φορά μια σχετικά παραγνωρισμένη, σήμερα, άσκηση.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ανάλογα με την στάση του σώματος το crossover θα γυμνάσει και διαφορετικά σημεία στο στήθος.

Υπάρχουν τόσες παραλλαγές σε αυτή την μοναδική άσκηση που θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να τις αναλύσουμε.

Εδώ θα αναφερθούμε σε μια σχετικά σπάνια παραλλαγή που βάζει το σώμα σε παράλληλη θέση με το πάτωμα, έχοντας βέβαια το στήθος έξω και την πλάτη ίσια.

Σε αυτή την παραλλαγή μεγαλύτερη έμφαση δίνεται ασφαλώς στο χώρισμα του στήθους και ειδικά στα ανώτερα σημεία των θωρακικών εκεί που υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

ΤΙΡ: Όταν ενώνουμε τις λαβές της τροχαλίας στο ύψος του στήθους καλό είναι να μετράμε 3-4 δευτερόλεπτα και μετά να επιστρέφουν τα χέρια στην αρχική θέση.

Αυτό θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο κέντρο του στήθους.
http://ifitnessbook.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια