Ad

5 μυστικά για να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου


Μεταβολισμός είναι η διαδικασία με την οποία ο οργανισμός διασπά τις τρόφες που καταναλώνουμε για την παραγωγή ενέργειας. Όταν κάποιος είναι νέος, η μυϊκή μάζα αποθηκεύει την ενέργεια αποτρέποντας την αύξηση του σωματικού του βάρους, ενώ με το πέρασμα τον χρόνων η μυϊκή μάζα δίνει τη θέση της στο σωματικό λίπος, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και το αδυνάτισμα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. 
Τα παρακάτω 5 μυστικά θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τον πολύτιμο μεταβολισμό σου:
Καλό Πρωινό: Όσο και αν οι γρήγοροι ρυθμοί της εποχής δεν σου το επιτρέπουν, προσπάθησε να μην παραλείπεις το πρωινό σου γεύμα, επιλέγοντας τροφές με υψηλή θρεπτική αξία όπως αυγά ή φρούτα. 
Άφθονο Νερό: Όταν πίνεις πολύ νερό, ο μεταβολισμός αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς η μεταβολική διαδικασία χρειάζεται το νερό για να την τροφοδοτήσει.
Τσάι το αντιοξειδωτικό: Το πράσινο τσάι είναι αποδεδειγμένα ένας πολύ ισχυρός σύμμαχος του μεταβολισμού. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει έχουν την ικανότητα να αυξάνουν σημαντικά την καύση των θερμίδων.
Ναι στα καυτερά: Οι καυτερές τροφές (πιπέρι, πιπεριά, κάρι, κύμινο κ.α.) βοηθούν το σώμα να επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό. Παρόμοια δράση έχουν και άλλα, μη καυτερά όπως η κανέλα, το κάρδαμο, η πιπερόριζα και το μοσχοκάρυδο. 
Πρωτεΐνες: Ένας πολύτιμος βοηθός του μεταβολισμού είναι και η πρωτεΐνη. Η κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει το μεταβολισμό περισσότερο από ό, τι οι υδατάνθρακες ή τα λίπη που έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Για να χάσετε κιλά, προτιμήστε άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι, άπαχο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο χωρίς πέτσα ή στήθος γαλοπούλας, άπαχο γιαούρτι, αποβουτυρωμένο γάλα, αυγά κ.α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια