Ad

Πόνος στη μέση; Ασκήσεις για Πρόληψη και Αποκατάσταση

Ο πόνος στη μέση είναι ένα συχνό πρόβλημα πολλών ασκούμενων και μη που προκαλείται από πολλούς παράγοντες όπως : η υπερβολική ένταση, η κακή στάση σώματος, η καθημερινή φόρτιση της σπονδυλικής στήλης και οι τραυματισμοί.  Κάποιες ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ένταση στην περιοχή και για εσάς που δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την κινητικότητά σας.



Α)Καθίστε σε τετραποδική θέση στο έδαφος και λυγίστε τα γόνατα φέρνοντας τα στο στήθος και αφήστε το βάρος σας να πέσει πίσω με τη λεκάνη να πλησιάζει στα πέλματα. Τεντώστε τα χέρια σας όσο μακριά μπορείτε χωρίς να ανασηκώσετε καθόλου τη λεκάνη. Μείνετε σε αυτή τη θέση και αισθανθείτε τη σπονδυλική σας στήλη να μακραίνει και να αποφορτίζεται.

Β) Ξαπλώστε σε  ύπτια θέση  όπως βλέπετε και στη φωτογραφία και φέρτε το ένα γόνατο στο στήθος αργά και μείνετε σε αυτή τη θέση. Κατεβάστε αργά και κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.  Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και φέρτε στο στήθος και τα δυο σας πόδια και μείνετε σε θέση διάτασης. Τέλος κατεβάστε αργά ένα -  ένα πόδι στο έδαφος και χαλαρώστε.



Γ) Τοποθετείστε το σώμα σας όπως βλέπετε  στη φωτογραφία , με τον κορμό σε ευθεία, τα πόδια λυγισμένα  και με τα χέρια τεντωμένα  στηρίζοντάς τα στο έδαφος. Κάμψτε τη σπονδυλική σας στήλη , επιστρέψτε στην αρχική θέση, και συνεχίστε την άσκηση κάνοντας έκταση.
Δ) Ξαπλώστε μπρούμυτα και τοποθετείστε τους αγκώνες σας κοντά στον κορμό και τις παλάμες να είναι λίγο πιο πάνω από το ύψος των ώμων όπως παρατηρείτε και στη φωτογραφία. Στηριχτείτε στις παλάμες και κάντε έκταση στους αγκώνες. Μείνετε σε αυτή τη θέση και επιστρέψτε αργά στο έδαφος.

http://www.fitnesspulse.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια