Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Super '5' ασκήσεις ώμων!
Πιέσεις με μπάρα:
Από όρθια θέση με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα τοποθετείστε τη μπάρα πάνω από το ύψος στου στήθους(κλείδα) με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα επάνω και τεντώστε τους αγκώνες σας όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Την ίδια άσκηση μπορείτε να την εκτελέσετε και σε καθιστή θέση διατηρώντας την σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία.


Τις πιέσεις ώμων μπορείτε επίσης να τις εκτελέσετε και με αλτήρες από όρθια ή καθιστή θέση όπως παρατηρείτε και στη φωτογραφία.


Προτάσεις ώμων:
Τοποθετείστε τα πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα και με τους αλτήρες να είναι  μπροστά στους μηρούς.  Σηκώστε το χέρι σας επάνω μέχρι το ύψος του ώμου και κάντε το ίδιο με το άλλο χέρι.


Εκτάσεις ώμων:
Με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα στο άνοιγμα της λεκάνης και με τους αλτήρες να είναι στο πλάι των μηρών , κάντε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε και σε καθιστή θέση.


Πιέσεις Arnold:
Κρατήστε τους αλτήρες λίγο πιο πάνω από το ύψος του στήθους με λυγισμένους αγκώνες και με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα μέσα. Τεντώστε τους αγκώνες σας κάνοντας στροφή των χεριών μέχρι οι παλάμες σας να δείχνουν προς τα έξω όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Η ίδια άσκηση μπορεί να γίνει και σε όρθια στάση.Όρθια κωπηλατική ώμων:
Τοποθετείστε το σώμα σας όπως βλέπετε και στη φωτογραφία με τα χέρια σε κλειστή λαβή.   Κάντε άρση αγκώνων μέχρι οι παλάμες σας να φτάσουν  στο ύψος του στήθους και λίγο πιο πάνω  και  οι αγκώνες σας στο τέλος της άρσης να είναι πιο πάνω από το ύψος των  ώμων.  Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε και με αλτήρες.Καλή σας προπόνησηMy Services:https://andreasoustas.wordpress.com/

0 σχόλια: