Ad

5 Συχνά λάθη που "απενεργοποιούν" τον μεταβολισμό !


1.Μπες στο mybodybeauty.org !
2.Βρες online τον γυμναστή, διατροφολόγο, φυσικοθεραπευτή.
Kλείσε ραντεβού μαζί του και βελτίωσε την καθημερινότητά σου με 2 απλά βήματα!
5 Συχνά λάθη που "απενεργοποιούν" τον μεταβολισμό.
1.Μην μένετε νηστικοί
Ναι εντάξει αν δεν το ‘’ράψεις’’ δεν χάνεις λίπος ,γι΄ αυτό πρέπει να ελαττώσουμε μερικές περιττές θερμίδες αν θέλουμε να αδυνατίσουμε.
Είναι λάθος , όμως ,να μένεις νηστικός ολόκληρη μέρα, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ζυγαριά θα σε δείξει για παράδειγμα -2κιλά. Οι περισσότεροι άνθρωποι το παρακάνετε, γιατί δεν αρκεί μόνο που δεν τρώτε μέσα στη μέρα τίποτα και είστε με ένα φρούτο και ένα τοστ ,αθλείστε κιόλας. Συμπέρασμα, όταν καταναλώνουμε(τρώμε) λιγότερες από τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να συντηρηθούμε, ο #μεταβολισμός
επιβραδύνει με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, το σώμα αρχίζει να διασπά μυϊκούς ιστούς(καταβολισμός) επειδή χρειάζεται ενέργεια.
2.Μην Τρώτε λευκούς υδατάνθρακες.
Εντάξτε στην καθημερινότητά σας φαγητά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ώστε να επέλθει κορεσμός και να μην ‘’τσιμπολογάτε’’ όλη την ώρα. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και
τα λευκά ζυμαρικά με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν τη διαδικασία καύσης του λίπους έως και κατά 30%.
3.Μην πίνετε ζεστό νερό.
Ορισμένα ποτήρια κρύο νερό μέσα στην  ημέρα ,μας βοηθούν να κάψουμε θερμίδες χωρίς κόπο. Αυτό προκύπτει από την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει ο οργανισμός να επαναφέρει το νερό σε φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, ο οργανισμός   μέσω αυτής της προσπάθειας για την μετατροπή του νερού στην σωστή θερμοκρασία  καταναλώνεται ενέργεια(θερμίδες).
4.Σας λείπουν πρωτείνες.
Ένα σωστό γεύμα είναι απαραίτητο ναι αποτελείται από πρωτείνες. Χωρίς αυτές το σώμα θα πεινάει πιο εύκολα. Επίσης, το σώμα μας τις χρειάζεται για να αναδομήσει αλλά  και να  διατηρήσει τη μυϊκή μάζα.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως , ότι αν τρώς πολλή πρωτείνη  ξαφνικά θα ξεφορτωθείς το λίπος και θα αποκτήσεις μυς. Συνήθως η περίσσεια ποσότητα πρωτείνης μετατρέπεται σε κόπρανα ή ακόμα και λίπος. Για να αποκτήσεις μυς, πρέπει να γυμνάζεσαι και για να έχεις ενέργεια να γυμνάζεσαι ,χρειάζεσαι υδατάνθρακες. Tέλος , απαραίτητο κρίνεται να καταναλώνεις την πρωτεΐνη στα πρώτα 30 λεπτά - 1 ώρα ,αφού τελειώσεις την προπόνηση· εκείνη την ώρα οι μύες έχουν προετοιμαστεί για να δεχτούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχασες κι εκεί είναι που έχεις την ευκαιρία της μυικής υπερτροφίας. Η πρωτεΐνη θα σταματήσει τον οργανισμό από την διάσπαση των μυϊκών ινών σε ενέργεια και να επηρεάσει την διαδικασία της αποκατάστασης και ανάρρωσης των μυών.
5.Δεν τρώτε υδατάνθρακες Οι πιο πολλοί από εσάς δεν τρώτε υδατάνθρακα ,πιστεύοντας ότι θα παχύνετε. Αυτό που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι και «καλοί» και «κακοί». Πρέπει απλώς να τους επιλέγεις προσεκτικά. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, απέφυγε τους επεξεργασμένους(λευκούς) υδατάνθρακες( υψηλού γλυκαιμικού δείκτη) και κατανάλωσε υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες ( χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη )όπως φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρεις πιο εύκολα χάσιμο λίπους  και γενικότερα καλύτερη υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια