Ad

Μάθε που 'κρύβεται' το λίπος.


Πάρε Ανάσα

Μπορεί το λίπος να μην αποθηκεύεται στους πνεύμονές σου, αλλά σίγουρα τους επηρεάζει. «Ο περιττός λιπώδης ιστός στην περιοχή του στήθους συμπιέζει τους πνεύμονές σου. Μάλιστα, στην περίπτωση που έχει συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή του λαιμού, οι αεραγωγοί στενεύουν και δεν μπορείς να αναπνεύσεις καλά» λέει ο Stephen Spiro, πνευμονολόγος. «Αν ροχαλίζεις έντονα, νυστάζεις όταν οδηγείς ή αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος, δες το γιατρό σου» προσθέτει.
Σπάσε το Διαβήτη
Οταν το λίπος συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς, στη συνέχεια περνάει στο συκώτι, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Μην ξεχνάς ότι το λίπος γύρω από το συκώτι συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Αυτό προκαλεί αυξημένη παραγωγή γλυκόζης από το όργανο. Το λίπος στέλνει παρόμοια σήματα με αυτά που προκαλούνται από μια μόλυνση ή τραυματισμό. Σύντομα θα μπεις σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς θα αισθάνεσαι κουρασμένος. Ετσι δεν θα μπορείς να γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση. 
Ο Δολοφόνος Μέσα σου
Αυτό το λίπος σχετίζεται με αυξημένο ρίσκο για διαβήτη, καρδιακές ασθένειες και Αλτσχάιμερ. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να είσαι υπέρβαρος για να το έχεις. Το σπλαγχνικό λίπος περιβάλλει τα όργανα της κοιλιακής χώρας και στέλνει σήματα στο μεταβολισμό σου, που αυξάνουν το λίπος στο αίμα και το συκώτι σου. «Σε περιόδους που τρως παραπάνω από το κανονικό, αυτό συσσωρεύεται γρήγορα» αναφέρει ο Eric Ravussin, καθηγητής φυσιολογίας. Επίσης, μελέτη από τη Δανία ανέφερε πως, όταν οι άνθρωποι έπιναν ένα λίτρο αναψυκτικό τύπου κόλα την ημέρα, παρουσίασαν 23% περισσότερο σπλαγχνικό λίπος κι αύξηση στο ηπατικό λίπος που άγγιξε το 139% σε σχέση με εκείνους που έπιναν το αντίστοιχο light.
Χοντρό Πρόβλημα
Το περιττό λίπος μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά σου όργανα. Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine βρήκε πως, όταν υπέρβαροι άντρες έχασαν 5-10% από το σωματικό λίπος τους, αυξήθηκε η σεξουαλική τους όρεξη και βελτιώθηκε η στύση τους. 
http://www.menshealth.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια