Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Κύφωση: 3 ασκήσεις για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά !


Η σωστή στάση του σώματος είναι το παν για την υγεία σας!

Με το που ξυπνάτε ρίχνετε μία γρήγορη ματιά στα social media (και ποιος δεν το κάνει πλέον) και τρέχετε να κάτσετε γρήγορα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας, ώστε να πιάσετε άμεσα... δουλειά. Ο ήλιος δύει και εσείς ακόμη εκεί ακίνητες σε μία καρέκλα να πληκτρολογείτε ασταμάτητα. Είναι φυσικό, λοιπόν, η κύφωση να κάνει την εμφάνισή της και εσείς να υποφέρετε από πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Οι ώμοι καμπουριάζουν προς τα εμπρός, οι θωρακικοί μύες σφίγγουν στο στήθος και εσείς φυσικά χάνετε την ωραία σας όψη.
Για αυτό το λόγο, λοιπόν, η φυσικοθεραπεύτρια Παπαδήμα Ελένη, σας δίνει 3 ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να ακολουθείτε στο σπίτι σας καθημερινά για να ενδυναμώσετε τον αυχένα και το θώρακά σας και το σώμα σας να βρει τη στάση που του... αρμόζει

Άσκηση 1:
Λάβετε θέση πρηνής με το μέτωπο στο έδαφος και τα χέρια στο πλάι του κορμού σας. Από τη θέση αυτή, ανασηκώστε το μέτωπο από το έδαφος ενώ κρατάτε το πηγούνι προς τα μέσα, διατηρώντας το κεφάλι σε ευθεία γραμμή. Εξελικτικά, ανασηκώστε το άνω τμήμα του θώρακα από το έδαφος. Τα χέρια σας μπορούν να είναι στο πλάι ή σε 90 μοίρες απαγωγή για μεγαλύτερη αντίσταση.

Άσκηση 2:
Ξαπλώνετε μπρούμυτα πάνω σε μία μπάλα γυμναστικής (ή ένα σκαμπό) ακουμπώντας τα γόνατά σας στο έδαφος(θέση τετραποδική). Φέρνετε το πηγούνι προς τα μέσα και κρατάτε τα μάτια στραμμένα στο πάτωμα. Από τη θέση αυτή, κινείτε τα χέρια σας προς διάφορες κατευθύνσεις (π.χ κινήσεις κολύμβησης). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαράκια, κρατώντας και πάλι το κεφάλι σας σε αυτή τη θέση.

Άσκηση 3
Σταθείτε σε όρθια στάση και ακουμπήστε το σώμα σας σε έναν τοίχο. Τοποθετήστε μία ελαστική μικρή μπάλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και ξεκινήστε κινήσεις των χεριών σε όλο το εύρος. Εξελικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι βαράκια διατηρώντας την ίδια θέση.


Πηγή: http://www.queen.gr

Συμβουλές για την υγεία,διατροφή,απώλεια βάρους και την οικοδόμηση των μυών

0 σχόλια: